Wednesday, September 2, 2009

EMBUN MENITIK

Makan masa kat cafe kat ofis, try begger2 resepi yang ada. Namanya sedap Embun Menitik, memang menitik air liur.

1 cawan sagu biji
3 cawan air
Pewarna (kalau suka)
Gula Merah
1 tin susu cair
Ais-krim perisa Vanilla

Puding Sagu
Masak air dan campurkan pewarna.
Bila mendidih, masukkan sagu biji.
Kacau sampai kembang.
Angkat dan sejukkan dalam bekas.
Kalau nak cantik masukkan ke dalam bekas-bekas kecil ('clear glass').
Lebih sedap kalau di masukkan dalam peti sejuk.


Air Gula
Masak sedikit air bersama gula merah, masak sampai pekat.
Angkat dan sejukkan.


Cara hidang
Tuangkan sedikit gula merah ke atas sagu tadi.
Tuangkan susu cair .
Letak ais-krim Vanilla di atasnya.

No comments:

Post a Comment