Tak ingat ambil resepi ni dari mana, tapi dah pernah try, jadi.
Bahan A:
500 ml susu segar/fresh milk
8 keping roti (Gardenia/High 5)
Bahan B:
4 sudu besar gula halus
2 sudu besar butter
2 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar tepung jagung
Bahan C:
2 sudu besar kismis hitam
Sos Kastad
1 tin susu cair
2 sudu besar tepung kastad
2 sudu besar gula
CARA:
1. Hancurkan /koyakkan roti dan rendam dalam susu 1/2 jam.
2. Kacau dan gaul rata bahan B.
3. Masukkan kismis dan tuangkan ke dalam loyang.
4. Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit/masak.
5. Gaulkan bahan sos kastad dan masakkan di atas api yg sederhana sebentar.
6. Tuangkan sos di atas puding semasa menghidang.
Wednesday, September 2, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment